Goed nieuws - hier vindt u updates over de uitkomsten van schrijfacties van Amnesty

12/01/2020

Goed nieuws! De vijf activisten die demonstreerden voor democratie in Guinee zijn vrij! Ze brachten meer dan een maand in de gevangenis door nadat zij waren opgepakt voor deelname aan een ‘illegale’ bijeenkomst.

Een van de gevangenen, Alseny Farinta, zei tegen een Amnesty-medewerker: ‘De eerste dagen in de gevangenis waren moeilijk, maar dankzij druk van de media, nationale organisaties en internationale organisaties als Amnesty, verbeterde de situatie. Dank voor jullie steun.’

---------

23/03/2019
Write for Rights 2018 heeft succes opgeleverd! Op Vrouwendag kon Vitalina Koval in Oekraïne voor het eerst veilig en met politiebegeleiding demonstreren voor vrouwenrechten.

Ook de acties voor Gulzar en Imelda hadden resultaat.

Gyas en Bayram uit Azerbeidzjan (Schrijfmarathon 2016) zijn eindelijk vrij!!

Al snel na 10 december kwamen mede dankzij jou de eerste goed nieuws berichten binnen. Imelda Cortez uit El Salvador werd op 17 december vrijgesproken van moord. Ze was hiervan beschuldigd nadat ze op een toilet onverwacht beviel van haar dochter.

Ook uit Kirgizië kwam goed nieuws voor Gulzar Duishenova. Begin februari heeft het parlement de VN-conventie voor rechten van personen met een handicap geratificeerd.

En vorige week hoorden we dat Shawkan uit Egypte (Write for Rights 2016) (deels) vrijgelaten is.