Schrijfactie Iran: activist Arash Sadeghi in levensgevaar


Arash Sadeghi is in 2016 veroordeeld tot 19 jaar gevangenisstraf vanwege zijn vreedzame inzet voor de mensenrechten. Hij heeft kanker. Volgens artsen heeft hij dringend medische zorg nodig, maar die wordt hem onthouden.

Zeldzame kanker
Met maanden vertraging werd Sadeghi in september 2018 geopereerd aan een kwaadaardige tumor in zijn botten. Hij moest minstens 25 dagen in het ziekenhuis blijven, maar na drie dagen werd hij tegen het advies van de artsen weer naar de gevangenis teruggebracht.

Marteling
Door het gebrek aan nazorg gaat het slecht met Sadeghi’s gezondheid. Een arm is verlamd door een infectie en hij mag daarvoor niet naar de dokter. Ook wordt niet onderzocht of de botkanker is uitgezaaid en krijgt hij geen chemotherapie. Dit weigeren van medische hulp is een vorm van marteling. De autoriteiten zetten zijn leven op het spel.

Gestraft voor mensenrechtenwerk
Arash Sadeghi is bestraft vanwege zijn vreedzame inzet voor de mensenrechten, waaronder informatie over de mensenrechtensituatie in Iran doorgeven aan Amnesty. De rechtszaak tegen hem was oneerlijk en duurde slechts twee keer vijftien minuten. Sadeghi mocht zich niet laten bijstaan door een advocaat.

Brieven
Met het versturen van de brieven (een aan de ambassadeur van Iran en een aan de autoriteiten van dat land) roept u hen op Arash Sadeghi onmiddellijk te voorzien van de juiste medische zorg.
De brief kunt u ondertekenen of overschrijven en vóór 1 november 2019 versturen naar het adres dat boven aan de brief staat vermeld.

De brieven kunt u hier vinden.

Portokosten
Portokosten (0-20 gr) binnen Europa: International 1
Portokosten Iran: International 1
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Hans Oostervink, telefoonnummer: 06-40987003.

Spreekt het je aan om je actief in te zetten voor het werk van Amnesty International?

Ken je iemand die ons bij het uitvoeren van de activiteiten wil helpen, of heb je vragen?

Neem dan contact met ons op.