Schrijfactie Sudan: tieners gruwelijk gemarteld
Mohammed Adam (17) en Mohammed al-Fatih (18) uit Sudan werden op 14 januari 2022 met geweld opgepakt toen zij een ziekenhuis verlieten. Adam werd een dag eerder in zijn been geschoten tijdens protesten tegen de militaire regering. De tieners zijn tijdens hun verhoor gruwelijk gemarteld. Adam krijgt geen medische zorg voor zijn verwondingen.

Gruwelijke marteling: spijkers in been
Een vriend van Adam, die ook was opgepakt, vertelde dat agenten Adam op zijn gewonde been sloegen. Ook Adams moeder zag gruwelijke tekenen van marteling. Toen ze hem bezocht zag ze dat er twee spijkers in zijn benen waren geslagen en dat hij niet kon lopen.
De tieneractivisten zijn zeer waarschijnlijk opgepakt vanwege de dood van een politieman tijdens de protesten. Maar hiervoor is geen bewijs naar buiten gebracht en ze zijn niet aangeklaagd.

Brieven
Met het versturen van de brieven (één aan de autoriteiten van Sudan en één aan de ambassadeur van dat land) roept u hen op om Adam en al-Fatih onmiddellijk vrij te laten, tenzij ze worden aangeklaagd voor een internationaal erkend misdrijf. De brieven kunt u ondertekenen of overschrijven en vóór 1 juni 2022 versturen naar het adres dat boven aan de brief staat vermeld.

De brieven kunt u hier vinden.

Portokosten
Portokosten (0 – 20 gr) Sudan: International 1

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Hans Oostervink, telefoonnummer: 06-40987003.

Spreekt het je aan om je actief in te zetten voor het werk van Amnesty International?

Ken je iemand die ons bij het uitvoeren van de activiteiten wil helpen, of heb je vragen?

Neem dan contact met ons op.