Schrijfactie India: kritische stemmen onderdrukt

De Indiase regering zet maatschappelijke organisaties steeds meer onder druk. Organisaties zoals Amnesty worden gehinderd in hun activiteiten door beperkende wetgeving. En activisten worden lastiggevallen, bedreigd en vastgezet.

Inval bij Amnesty-kantoor
Een instantie die financiële misdrijven onderzoekt viel op 25 oktober vorig jaar het kantoor van Amnesty India binnen. De medewerkers werden lastiggevallen en geïntimideerd. Volgens de autoriteiten houdt Amnesty zich niet aan de regels voor financiering uit het buitenland. Dit zijn verzonnen aanklachten. Desondanks werd Amnesty’s bankrekening grotendeels geblokkeerd waardoor ze haar werk voor de mensenrechten nauwelijks nog kan doen. Ook andere organisaties die kritiek uitten op de regering zijn aan banden gelegd.

Lastercampagne in de media
Ook voerden de autoriteiten een lastercampagne om Amnesty zwart te maken. Er werd informatie naar regeringsgezinde media gelekt, die Amnesty afschilderden als een criminele onderneming.

Brieven
Met het versturen van de bijgaande brieven (een aan de ambassadeur van India en een aan de autoriteiten van dat land) roept u hen op mensenrechtenactivisten en organisaties zoals Amnesty niet te belemmeren in hun werk.
De brief kunt u ondertekenen of overschrijven en vóór 1 mei 2019 versturen naar het adres dat boven aan de brief staat vermeld.

De brieven kunt u hier vinden.

Portokosten
Portokosten (0-20 gr) binnen Europa: International 1
Portokosten India: International 1
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Hans Oostervink, telefoonnummer: 06-40987003.

Spreekt het je aan om je actief in te zetten voor het werk van Amnesty International?

Ken je iemand die ons bij het uitvoeren van de activiteiten wil helpen, of heb je vragen?

Neem dan contact met ons op.