Schrijfactie Vietnam: gezondheid activist Ngueyen Thuy Hanh in gevaar


Nguyen Thuy Hanh is een activist uit Vietnam. Ze zet zich in voor gevangenen die onterecht vastzitten. Sinds ze zich verkiesbaar stelde in de oneerlijk verlopen parlementsverkiezingen, hebben de autoriteiten het op haar gemunt. Agenten mishandelden haar tijdens demonstraties. In 2021 werd ze aangeklaagd voor ‘verzet tegen de staat’. Er is nog altijd geen rechtszaak geweest en ze kan tot 20 jaar gevangenisstraf krijgen.

Depressie verergert
Intussen mag ze geen contact hebben met haar advocaat en wordt ze regelmatig in een isoleercel opgesloten. Ngueyen Thuy Hanh’s depressie verergerde hierdoor. In 2022 werd ze overgeplaatst naar een berucht psychiatrisch ziekenhuis. Daar gaat haar mentale gezondheid alleen maar verder achteruit.


Brieven
Met het versturen van de brieven naar de autoriteiten van Vietnam en de ambassadeur van dat land roept u hen op om Ngueyen Thuy Hanh onmiddellijk vrij te laten. Tot ze vrijgelaten is moet ze goede medische zorg krijgen.
De brieven kunt u ondertekenen of overschrijven en vóór 1 april 2024 versturen naar het adres dat boven aan de brief staat vermeld.

De brieven kunt u hier vinden.

Portokosten
Portokosten (0 – 20 gr) Vietnam: International 1

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Hans Oostervink, telefoonnummer: 06-40987003.

Spreekt het je aan om je actief in te zetten voor het werk van Amnesty International?

Ken je iemand die ons bij het uitvoeren van de activiteiten wil helpen, of heb je vragen?

Neem dan contact met ons op.