Schrijfactie Colombia: regering faalt bij bescherming mensenrechtenactivisten

De Colombiaanse regering faalt bij het beschermen van mensenrechtenverdedigers. Als gevolg daarvan worden mensen die opkomen voor land- en milieurechten bedreigd, aangevallen en vermoord.

Falend beleid
Colombia is een gevaarlijk land voor mensen die mensenrechten, landrechten en hun leefomgeving verdedigen. In 2016 kwamen er maatregelen om hen te beschermen. Maar de maatregelen zijn niet effectief, want dit jaar zijn al 95 activisten vermoord. De Colombiaanse regering faalt bij het beschermen van mensenrechtenverdedigers.
Vooral mensenrechtenverdedigers op het plattenland zoals die van de zwarte gemeenschappen (PCN) in Buenventura, Valle del Cauca, het Catatumbo Comité voor sociale integratie (CISCA) in Norte de Santander, de Kubeo Sikuani inheemse voorouderlijke nederzetting (ASEINPOME) in Meta en de Vereniging voor duurzame geïntegreerde ontwikkeling van de Perla Amazónica (ADISPA) in Putumayo lopen groot gevaar omdat ze opkomen voor hun land en leefomgeving. Ze worden gestigmatiseerd, aangevallen en vermoord. Mogelijk gebeurt dit omdat ze in een gebied wonen met een van de hoogste coca-producties van het land.

Brieven
Met het versturen van de brieven (een aan de ambassadeur van Colombia en een aan de autoriteiten van dat land) roep u hen op om mensenrechtenverdedigers, land- en milieuactivisten onmiddellijk te beschermen.
De brieven kunt u ondertekenen of overschrijven en vóór 1 januari 2021 versturen naar het adres dat boven aan de brief staat vermeld.

De brieven kunt u hier vinden.

Portokosten
Portokosten (0 – 20 gr) binnen Euopa: International 1
Portokosten Colombia: International 1
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Hans Oostervink, telefoonnummer: 06-40987003.

Spreekt het je aan om je actief in te zetten voor het werk van Amnesty International?

Ken je iemand die ons bij het uitvoeren van de activiteiten wil helpen, of heb je vragen?

Neem dan contact met ons op.