Schrijfactie Colombia: medewerkers mensenrechtenorganisatie bedreigd
Sinds augustus worden medewerkers van de Colombiaanse mensenrechtenorganisatie dhColombia thuis en op kantoor in de gaten gehouden door onbekende mannen. Een van de werknemers is zelfs met de dood bedreigd.


Bedreigd vanwege werk
dhColombia is een organisatie die juridische hulp verleend aan slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Ook behandelen ze zaken waarbij hoge ambtenaren van het leger en de overheid betrokken zijn bij mensenrechtenschendingen. Dat ligt zeer gevoelig. Vanwege hun werk worden medewerkers en hun familie voortdurend bedreigd. Slechts een medewerker krijgt van de overheid bescherming.

Overheid moet meer bescherming bieden
In oktober vroeg de organisatie bij de autoriteiten om meer bescherming van hun werknemers. Ze willen twee beveiligers voor persoonlijke beveiliging, een auto en beveiliging van hun hoofdkantoor. Maar de overheidsinstantie die hiervoor verantwoordelijk is heeft tot op heden geen maatregelen getroffen.

Brieven
Met het versturen van de brieven(een aan de ambassadeur van Colombia en een aan de autoriteiten van dat land) roep u de Colombiaanse autoriteiten op om de medewerkers van de organisatie dhColombia onmiddellijk te beschermen.
De brieven kunt u ondertekenen of overschrijven en vóór 1 maart 2020 versturen naar het adres dat boven aan de brief staat vermeld.

De brieven kunt u hier vinden.

Portokosten
Portokosten (0 – 20 gr) binnen Euopa: International 1
Portokosten Colombia: International 1
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Hans Oostervink, telefoonnummer: 06-40987003.

Spreekt het je aan om je actief in te zetten voor het werk van Amnesty International?

Ken je iemand die ons bij het uitvoeren van de activiteiten wil helpen, of heb je vragen?

Neem dan contact met ons op.