Amnesty groep Maassluis

De Amnesty groep in Maassluis is een werkgroep van Amnesty International Nederland. De groep is in 1973 opgericht als schrijfgroep. Momenteel bestaat Amnesty Maassluis uit 7 actieve leden die samen regelmatig activiteiten organiseren. Ook heeft Amnesty Maassluis een aantal donateurs, die de groep steunen in haar werk.

Wat doet Amnesty Maassluis?

Vanuit de gedachte dat mensenrechten in principe ieders verantwoordelijkheid zijn, worden in Maassluis ook andere organisaties, de pers en het publiek betrokken bij het werk tegen schendingen van mensenrechten.
Onze groep is regelmatig met een stand aanwezig bij diverse evenementen in Maassluis.
Elke laatste vrijdag van de maand wordt een schrijfmiddag georganiseerd in de Bibliotheek. Ook hebben we een schrijfabonnement, waarbij de brieven van de schrijfmiddag tegen een geringe vergoeding maandelijks thuis bezorgd worden.

Verder werkt de groep aan een taakdossier. Hierbij houdt de groep zich voor langere tijd bezig met een specifieke mensenrechten-schending in een land. Dit gebeurt meestal aan de hand van de gegevens van een of meer gevangenen, slachtoffers van marteling of de doodstraf, van 'verdwijning' of politieke moord. Soms gaat het niet om individuele gevallen, maar om het bepleiten van verandering van de wetgeving ten aanzien van een bepaald onderwerp.

Ook zijn er in Maassluis een aantal jaarlijkse activiteiten waarbij Amnesty Maassluis actie voert. Lees meer over onze activiteiten.